Tuesday, 20 December 2022

MI SEGERA BELUT DIGEMARI PEMINAT

Di pasaran terdapat pelbagai jenama mi segera. Namun, di kalangan masyarakat kita, memperkatakan atau menyebut mengenai mi segera, akan digunakan perkataan ‘maggi’ sebagai merujuk kepada mi segera.
 
Mi segera tanpa mengira jenama memang boleh dijadikan pelbagai menu lain, selain memasak ‘biasa’ dilakukan secara ringkas.
 
Antara menu menggunakan mi segera ialah kerabu mi segera, sotong mi segera, udang mi segera, ketam mi segera dan belut mi segera. Nama-nama itu adalah merujuk kepada bahan tambahan utama yang digunakan.  
 
Belut mi segera antara yang agak popular. Belut menjadi pilihan kerana isi yang lembut dan berkhasiat, terutama untuk merawat masalah tenaga batin dan luka dalaman.
 
Belut yang dipotong kecil memang mudah untuk dimakan dan ‘menghapuskan’ bentuknya seperti ular.
 
Tetapi, agaknya apa perasaan anda jika dihidangkan mi segera belut dalam keadaan belut seperti gambar di atas?

No comments:

Post a Comment